Enkel och smidig fakturering

Förenkla din fakturering redan idag. Du är igång på ett par minuter.
Enkel fakturering med fakturan.nu

Ny lag om elektronisk fakturering

Från och med April 2019 börjar den nya lagen om elektroniska fakturor till följd av offentlig upphandling (2018:1277) gälla. Då behöver alla leverantörer till offentliga verksamheter fakturera dessa elektroniskt.

Vad innebär elektronisk fakturering (e-faktura)?

E-faktura är ett sätt att skicka en faktura i ett digitalt format som skickas direkt in i mottagande företags bokföringsprogram utan att behöva skannas eller hanteras manuellt. Det räcker alltså inte med att skicka en PDF via e-post.

Vad är PEPPOL?

PEPPOL är en infrastruktur som underlättar kommunikationen mellan företag genom att köpare och säljare enkelt kan nå varandra elektroniskt. Det är ett godkänt format i Sverige och allt fler länder inom EU ansluter sig vilket gör det enklare för företag och myndigheter att handla såväl inom landet som utanför.

Vad behöver jag göra?

Vi har gjort det enkelt för er att följa det nya lagkravet på fakturan.nu, vi kontrollerar automatiskt om mottagaren har stöd för e-faktura. Det är lika enkelt att skicka e-faktura som vanliga fakturor hos oss. Du kan vara trygg med att våra e-fakturor följer de nya lagkraven enligt europeisk standard.

Hur kommer jag igång?

Om du har ett konto hos oss behöver du inte göra något särskilt, du skapar fakturan som vanligt. När det är dags att skicka väljer du “Skicka som e-faktura”. Eller så anger du redan när du lägger upp kunden att den vill ha e-faktura. Om du inte har ett konto hos oss kan du registrera ett gratis här.

Kontakta oss

Vill du ha mer information om hur du skickar e-fakturor via fakturan.nu? Kontakta vår kundtjänst på support@fakturan.nu.

Fakturamall clean
Fakturamall foxy
Fakturamall urban
Alltid 3 fakturor i månaden gratis
Förenkla din fakturering redan idag. Du är igång på ett par minuter.
Vid fortsatt användning av webbplatsen godkänner ni våra kakor.