E-faktura

Idag är det många kunder som önskar att få sin faktura som e-faktura. Med fakturan.nu är det enkelt att komma igång!

Kom igång med att skicka e-fakturor

E-faktura - även kallad elektronisk faktura eller EDI-faktura - är ett digitalt fakturaformat som används för att underlätta administrationen. När en e-faktura skickas mellan företag kan fakturan då gå direkt till mottagarens bank eller affärsystem.

Vad innebär e-faktura (elektronisk fakturering)?

Det innebär att fakturan skickas i ett speciellt digitalt format. Vårt format för e-faktura är Svefaktura vilket även har stöd för Peppol.

Vad är skillnaden mellan en e-faktura och en faktura som skickas via e-post?

En vanlig faktura skickas till kunden i ett PDF-format som kunden själv lätt kan läsa. Betalningen av fakturan hanteras manuellt då kunden får kopiera över uppgifterna från fakturan som de har fått och lägga in det i sin bank.

En e-faktura skickas i ett format som möjliggör att fakturan hanteras automatiskt via olika system. Kunden som mottagit fakturan behöver endast godkänna den för betalning, vilket minskar risken för fel och underlättar det administrativa arbetet.

Hur kommer jag igång?

E-faktura är tillgängligt för alla våra användare på Guld- och Platinanivå.

När du ska komma igång och skicka din första e-faktura så har vi lättillgängliga guider som hjälper dig genom de inställningar och information som du behöver fylla i för att kunna skicka e-fakturan.
Fakturamall clean
Fakturamall foxy
Fakturamall urban
Alltid 3 fakturor i månaden gratis
Förenkla din fakturering redan idag. Du är igång på ett par minuter.
Vid fortsatt användning av webbplatsen godkänner ni våra kakor.