E-faktura

Idag är det många företag och organisationer som önskar att få sin faktura som e-faktura. Med fakturan.nu är det enkelt att komma igång!
Illustration för e-faktura

Skicka e-fakturor direkt från faktureringsprogrammet

Med e-fakturering kan du minska risken för manuella fel och fördröjningar som kan uppstå i processen jämfört med att skicka fakturan som e-post eller brev.
Snabbare betalningar
När du skickar e-fakturor kan du säkerställa att de når mottagaren direkt, vilket minskar risken för en försenad betalning och felsortering av brev och mejl.
Högre effektivitet
Med e-fakturering kan du minska det administrativa arbetet då du sparar tid på uppföljning av fakturor och påminnelseutskick till kunden.
Miljövänligt
Med e-fakturering behöver du inte längre hantera papper och dokument manuellt. Genom att skapa och skicka fakturor elektroniskt kan ditt klimatavtryck minskas.
Faktureringsprogram från mobilen, datorn eller surfplattan
Vad är en e-faktura?
E-faktura - ibland även kallad elektronisk faktura eller EDI-faktura - är ett digitalt fakturaformat som används för att underlätta administrationen. Våra e-fakturor har stöd för både den svenska standarden Svefaktura och Peppol som är det internationella formatet.
När en e-faktura skickas mellan företag går fakturan direkt till mottagarens bank eller affärssystem vilket gör fakturahanteringen enklare.
Faktureringsprogram från mobilen, datorn eller surfplattan
Vad är skillnaden mellan en e-faktura och en “vanlig” faktura?
En vanlig faktura skickas oftast till kunden som e-post eller vanligt brev. Det innebär mycket manuell hantering för mottagaren innan fakturan är betald och färdighanterad. E-fakturan skickas istället i ett format som möjliggör att fakturan hanteras automatiskt. Fakturan hamnar direkt i kundens bank eller affärssystem och behöver endast godkännas för betalning.
Faktureringsprogram från mobilen, datorn eller surfplattan
Hur kommer jag igång?
När du ska komma igång och skicka din första e-faktura så har vi lättillgängliga guider som hjälper dig genom de inställningar och information som du behöver fylla i för att kunna skicka e-fakturan. Du skapar en faktura precis som vanligt och när den är redo för att skickas så väljer du alternativet för att skicka fakturan som e-faktura.
E-faktura är tillgängligt för alla våra användare på Guld- och Platinanivå.
Läs mer om våra andra funktioner
Fakturamall clean
Fakturamall foxy
Fakturamall urban
Alltid 3 fakturor i månaden gratis
Förenkla din fakturering redan idag. Du är igång på ett par minuter.